Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa na zielono, czyli połączenie brokuła i szczawiu.

Zupa na zielono Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa na zielono

 

Sposób przygotowania:

Zupa na zielono
Udka po umyciu przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać przyprawy( ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy) i zagotować. Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa( ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler). Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie, dodajemy do zupy podzielonego na różyczki brokuła. Gdy będzie miękkie dodajemy szczaw. Z mąki i tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy ją do zupy wraz ze śmietaną. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać również majeranek. Zupę podajemy z pokrojonym w kostkę jajkiem oraz posiekaną natką pietruszki.
Zupa na zielono
Zagotowywaniem udek z kurczaka z przyprawami
Zupa na zielono
Gdy mięso będzie miękkie dodajemy warzywa
Zupa na zielono
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy różyczki brokuła
Zupa na zielono
Na koniec dodajemy szczaw ze słoiczka lub mrożony