lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa wyszła bardzo smaczna moja córka się zajadała

Zupa ogórkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

  • ogórki kiszone 7 sztuk około 400 gram
  • marchew 2 sztuki duże
  • 2 skrzydełka
  • 1 udko
  • 2 rosołki warzywne Winiar
  • 2 bulionówki wołowe Winiar
  • ziemniaki 5 sztuk duże

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
1 - Ziemniaki kroimy w kosteczkę 2 - Ogórki wyjmujemy ze słoika płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach 3- Marchew obieramy ze skórki myjemy i ścieramy na grubych oczkach 4- Do garnka wkładamy skrzydełka i udko z kurczaka przekrojone na połowę 5- Wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę zalewamy w oda wkładamy marchew starta na grubych oczkach ziele angielskie 2 sztuki liść laurowy 2 sztuki wstawiamy na ogień mały 6- wkładamy 2 kostki rosołowe warzywne Winiar i gotujemy na małym ogniu jak już mięsko dojdzie i ziemniaczki dodajemy ogórki gotujemy jakieś 15 minut i wkładamy bulionówki wołowe Winiar po 15 minutach mamy gotowa zupę ogórkowa smacznego
Zupa ogórkowa
Ogórki tzremy na grubych oczkach tak samo marchewkę
Zupa ogórkowa
Mieso i ziemniaki pokrojone zalewamy wodą dodajemy ziele i liśc laurowy
Zupa ogórkowa
Wkładamy starta marchew kostki rosołowe Winiar i przyprawy
Zupa ogórkowa
Pilnujemy by nam sie wywar z zupy nie wygotował sie