MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa ogórkowa,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa ogórkowa z dodatkiem mięsa.

Zupa ogórkowa, Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa ogórkowa,

 

  • 7ogórków kiszonych
  • 10dag mięsa mielonego
  • 2 ziemniaki
  • 1/2 pora
  • 2 marchewki
  • kostka warzywna
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka śmietany 30%
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa,
Wszystkie warzywa opłukujemy i obieramy.Do garnka wlewamy 1l wody i dodajemy : marchew pokrojoną w słupki,pora pokrojonego w plasterki,ziemniaki pokrojone w kostkę,sól, kostkę, pieprz i gotujemy przez 10 minut.Ogórki i jedną ścieramy na tarce o dużych oczkach i wraz z wodą dodajemy do zupy, gotujemy przez 10 minut.Następnie dodajemy śmietanę i natkę pietruszki.Z mięsa robimy hamburgera z dodatkiem soli i pieprzu i smażymy na oleju ,na patelni z każdej strony po 7 minut. Hamburgera kroimy na kawałki ,przekładamy na talerz i zalewamy gorącą zupą.
Zupa ogórkowa,
W garnku gotujemy pora,marchew i ziemniaki z kostką.
Zupa ogórkowa,
Ogórki kiszone dodajemy póżniej i zupę gotujemy z nimi przez 10 minut.
Zupa ogórkowa,
N końcu dodajemy śmietanę i pietruszkę.

Tagi:

mięso ogórki