Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można wlać sok z ogórków kiszonych jeżeli zupa będzie za mało kwaśna.

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

  • 1 porcja rosołowa z kurczaka lub jakaś inna kość.
  • 5-6 średnich ziemniaków
  • 2 średnie marchewki
  • ogórki kiszone(zależy kto jak lubi mocno kwaśną?)
  • 2-3 łyżki śmietany 18/
  • 1/2 łyżki stołowej kucharek,vegeta
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Gotujemy wywar na zupę 1,5-2l.Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę,ogórki na tarce z dużymi dziurkami.Gdy wywar jest już gotowy.Wrzucamy wcześniej pokrojoną marchewkę gotujemy 10 mim.potemziemniaki. Jak ziemniaki są na pół miękkie dodajemy wcześniej tarkowane ogórki kiszone.Gotujemy 10 min na małym ogniu,jak ziemniaki są dobre dodajemy śmietanę.na koniec doprawiamy sól,pieprz do smaku. Do zupy dodać można pokrojony koper.