Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy i osuszamy, wkładamy do gotującej się wody, i gdy sie gotują zbieramy szumowiny. Gdy żeberka się gotują obieramy pietruszkę i marchewkę, myjemy i kroimy w kostkę. Po 25 minutach gotowania żeberek wkładamy pokrojonę warzywa.
Ziemniaki obieramy ze skórki i wkładamy do wody, myjemy i kroimy w sporą kostkę i wkładamy do garnka z gotującym się mięsem i warzywami. Do ugotowanych warzyw dokładamy starte kiszone ogórki i jeszcze razem gotujemy razem przez około 10 minut.
Na samym końcu wlewamy mleko.
Przed podaniem dekorujemy zielonym koperkiem.
Ziemniaki obieramy ze skórki i wkładamy do wody, myjemy i kroimy w sporą kostkę i wkładamy do garnka z gotującym się mięsem i warzywami. Do ugotowanych warzyw dokładamy starte kiszone ogórki i jeszcze razem gotujemy razem przez około 10 minut.
Na samym końcu wlewamy mleko.
Przed podaniem dekorujemy zielonym koperkiem.
SylaUla
kuchenny świat