ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Kapuśniak z kaszą i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa na chłodne, zimowe dni. Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną i papryką jest aromatyczny, sycący, rozgrzewający.

Kapuśniak z kaszą i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak z kaszą i papryką

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kaszą i papryką
Warzywa mrożone mieszanka węgierska wsypać do garnka, wlać wodę, zagotować, dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki, wsypać kaszę jęczmienną pęczak i drobną, gotować z 20 minut.

Kiszoną kapustę ugotować osobno w szybkowarze z zielem angielskim, liściem laurowym, po zasyczeniu pary gotować 20 minut.

Do warzyw i kaszy wlać ugotowaną kapustę, dodać przyprawy

Wędzoną słoninę pokroić i usmażyć razem z cebulą, wsypać mąkę i zrobić złocistą zasmażkę, dodać do gotującej się zupy i wymieszać, krótko zagotować, dodać natkę zielonej pietruszki.
Kapuśniak z kaszą,papryką
Zupa jest aromatyczna rozgrzewająca sycąca.
Kapuśniak z kaszą,papryką
Dobrze smakuja mieszane kasze jęczmienne.
Kapuśniak z kaszą,papryką
Na słoninie wedzonej zupa nabiera smaku.
Kapuśniak z kaszą,papryką
Kapusniak jest najlepszy po kilku godzinach po ugotowaniu.