Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa
Najpierw należy ugotować wywar na mięsie - z solą, listkami laurowymi i zielem angielskim.
Do wywaru dodać pokrojone ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera (ja marchew, pietruszkę i selera trę na tarce).
Cebulę podsmażyć na maśle oraz połączyć ze startymi ogórkami i dusić 10 minut.
(Etap duszenia ogórków można pominąć, ale dzięki tej czynności zupa jest bardziej aromatyczna.)
Do miękkich warzyw dodać cebulę z ogórkami.
Całość gotować przez kolejne 10-15 minut (aby smaki "się przegryzły").
Zupę doprawić do smaku.
(Jeśli jest za mało kwaśna można dolać wody ze słoika po ogórkach.
Jeśli jest odwrotnie możemy wsypać odrobinę cukru.)
Na końcu zupę połączyć ze śmietaną oraz posiekanym koperkiem.
Do wywaru dodać pokrojone ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera (ja marchew, pietruszkę i selera trę na tarce).
Cebulę podsmażyć na maśle oraz połączyć ze startymi ogórkami i dusić 10 minut.
(Etap duszenia ogórków można pominąć, ale dzięki tej czynności zupa jest bardziej aromatyczna.)
Do miękkich warzyw dodać cebulę z ogórkami.
Całość gotować przez kolejne 10-15 minut (aby smaki "się przegryzły").
Zupę doprawić do smaku.
(Jeśli jest za mało kwaśna można dolać wody ze słoika po ogórkach.
Jeśli jest odwrotnie możemy wsypać odrobinę cukru.)
Na końcu zupę połączyć ze śmietaną oraz posiekanym koperkiem.