ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Zupa ogórkowa 20

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i prosta zupa ogórkowa na udkach kurczaka

Zupa ogórkowa 20

Składniki:

Zupa ogórkowa 20

 

  • 2 udka kurczaka,
  • 3 ziemniaki,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 6 sztuk ogórka kiszonego,
  • 2 łyżki śmietanz 18 proc,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa 20
Udka dokładnie myjemy i wkładamy do garnka. Garnek zalewamy zimną wodą, stawiamy na kuchence i gotujemy około 30 minut. Marchew, ziemniaki i pietruszkę obieramy ze skórki i dokładnie myjemy.Następnie kroimy warzywa w średniej grubości kostkę. Dodajemy do gotujących się udek i gotujemy do miękkości warzyw. Ogórki trzemy na dużych oczkach tarki jarzynowej i dodajemy do zupy. Zagotowujemy i dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.