MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa ogórkowa 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa ogórkowa , zabielana o subtelnym mięsnym smaku.

Zupa ogórkowa 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa ogórkowa 4

 

  • 4 duże ogórki kiszone
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka, korzeń
  • 1/2 cebuli
  • kostka- bulion cielęcy
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka śmietany 30%
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa 4
Warzywa obieramy i kroimy wszystkie na małą kostkę. Ogórki ścieramy na tarce o małych oczkach.Do garnka wlewamy 1,5 l wody ,wsypujemy ziemniaka, marchew, pietruszkę, cebulę dodajemy soli i pieprzu , mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Następnie dodajemy bulion cielęcy , wsypujemy starte ogórki i wlewamy około 50ml wody z ogórków.Wszystko razem gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. Następnie wlewamy śmietanę i wsypujemy natkę pietruszki. Podajemy gorącą.
Zupa ogórkowa 4
Podstawowe składniki to ogórki kiszone, marchew. pietruszka, cebula i ziemniak.
Zupa ogórkowa 4
Wszystkie warzywa kroimy na małą kostkę i gotujemy przez 10 minut.
Zupa ogórkowa 4
Ogórki kiszone , najlepsze są duże i z własnej spiżarni,ścieramy na tarce o małych oczkach.

Tagi:

ogórki