pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

zupa ogórkowa 5.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszna zupa ogórkowa, która potrafi rozgrzać w zimne jesienne dni.

zupa ogórkowa 5. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

zupa ogórkowa 5.

 

  • 2 szt. marchewka,
  • 2 szt. pietruszka korzeń,
  • 3 szt. ziemniaki duże,
  • 1 szt. cebula,
  • porcja rosołowa,
  • 1 łyżka kucharek,
  • 1 szt. kostka rosołowa,
  • 1 woreczek kiszone ogórki,
  • 4 szt. pieprz kulka

Sposób przygotowania:

zupa ogórkowa 5.
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy: marchewka i pietruszka w plasterki a ziemniaki w kostkę. Dodajemy porcję rosołową i zalewamy wodą. Cebulę dzielimy na ćwiartki i opalamy, następnie dodajemy do zupy. Całość gotujemy około 45 min. Dodajemy pieprz, kostkę rosołową i kucharka. Kiszone ogórki trzemy na tarle o grubym oczku. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze około 10-15 min. Zupkę nalewamy do talerza. Do smaku można dodać łyżkę śmietany 18%-jak kto lubi.
zupa ogórkowa 5.
warzywa i mięso w garnku jeszcze przed wlaniem wody do niego
zupa ogórkowa 5.
opalona cebulka, robimy tak, bo nadaje delikatniejszy smak
zupa ogórkowa 5.
nie odsączamy wody z ogórków, nada to kwaskowatości zupie
zupa ogórkowa 5.
mieszamy zupę co jakiś czas, żeby się warzywa nie przypaliły

Tagi:

ogórki