Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa na mięsie
Mięso i cynaderki umyć, okroić tłuszcz, stopić. Cynaderki
obgotować, dwukrotnie zmieniając wodę. Wywar z cynaderek wylać, mięso drobno pokroić i ugotować z dodatkiem pokrajanych, obgotowanych cynaderek, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości. Gdy mięso zmięknie, dodać makaron i ugotować do miękkości. Połączyć z warzywami i drobno posiekanymi ogórkami, zagotować, przyprawić do smaku solą i cukrem, dodać śmietanę, posiekaną nać pietruszki. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
obgotować, dwukrotnie zmieniając wodę. Wywar z cynaderek wylać, mięso drobno pokroić i ugotować z dodatkiem pokrajanych, obgotowanych cynaderek, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości. Gdy mięso zmięknie, dodać makaron i ugotować do miękkości. Połączyć z warzywami i drobno posiekanymi ogórkami, zagotować, przyprawić do smaku solą i cukrem, dodać śmietanę, posiekaną nać pietruszki. Podawać zaraz po przyrządzeniu.