Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z dodatkiem kaszy manny
Wlać do garnka wodę i włożyć porcję rosołową wcześniej opłukaną dokładnie. Dołożyć jarzyny i liść laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać i pokroić na kostkę, dołożyć i gotować razem chwilę i wsypać 2 łyżki kaszy manny. Pogotować jeszcze około 5 minut i wrzucić starte na tarce ogórki i zagotować i zagęścić śmietaną z mąką.
Wsypać koperku pokrojonego i nalewać na talerze.
Ziemniaki obrać i pokroić na kostkę, dołożyć i gotować razem chwilę i wsypać 2 łyżki kaszy manny. Pogotować jeszcze około 5 minut i wrzucić starte na tarce ogórki i zagotować i zagęścić śmietaną z mąką.
Wsypać koperku pokrojonego i nalewać na talerze.