Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z mięsem
Ogórki kiszone ścieram na tarce o grubszych oczkach.
Mięso myję i kroję w kostkę jak na gulasz. Przekładam do garnka, zalewam wodą i dodaję przyprawy, czosnek kroję plasterki, dodaję także suszoną włoszczyznę. Gotuję , jak mięso jest al’dente dodaję starte na tarce ogórki kiszone, i gotuję do miękkości.
Na koniec dodaję posiekaną kolendrę, doprawiam i zabielam śmietaną.
Mięso myję i kroję w kostkę jak na gulasz. Przekładam do garnka, zalewam wodą i dodaję przyprawy, czosnek kroję plasterki, dodaję także suszoną włoszczyznę. Gotuję , jak mięso jest al’dente dodaję starte na tarce ogórki kiszone, i gotuję do miękkości.
Na koniec dodaję posiekaną kolendrę, doprawiam i zabielam śmietaną.
edytaha
zbysiowa
Wyszło pysznie:)
mysza75
zbysiowa
Dziękuję Madziu:)