Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z ryżemETAP 1:
Do garnka włożyć ćwiartkę z kurczaka. Wlać 2 litry wody, posolić i zagotować. Marchewki, pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Przesmażyć na maśle. Wrzucić do garnka. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do zupy.
Ogórki zetrzeć i przesmażyć na maśle. Dodać do zupy. Cebulę drobno pokroić i przesmażyć z boczkiem pokrojonym w kostkę. Dodać do zupy. Dodać przyprawy i koperek. Zagotować i gotować do miękkości.
Wsypać ryż. Dodać pokrojone parówki. Gotować kolejne 15 minut. Wlać śmietanę(kilka łyżek). Gotować jeszcze ok 15 minut.
Nałożyć na talerz.