WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zupa ogórkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęsta, rozgrzewająca zupa ogórkowa z warzywami, ziemniakami i ryżem. Ugotowana na ćwiartce z kurczaka i na parówkach.

Zupa ogórkowa z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z ryżem

ETAP 1:

Do garnka włożyć ćwiartkę z kurczaka. Wlać 2 litry wody, posolić i zagotować. Marchewki, pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Przesmażyć na maśle. Wrzucić do garnka. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do zupy.

Ogórki zetrzeć i przesmażyć na maśle. Dodać do zupy. Cebulę drobno pokroić i przesmażyć z boczkiem pokrojonym w kostkę. Dodać do zupy. Dodać przyprawy i koperek. Zagotować i gotować do miękkości.

Wsypać ryż. Dodać pokrojone parówki. Gotować kolejne 15 minut. Wlać śmietanę(kilka łyżek). Gotować jeszcze ok 15 minut.

Nałożyć na talerz.

Zupa ogórkowa z ryżem
Ugotowana zupa ogórkowa z ryżem w garnku.
Zupa ogórkowa z ryżem
Starte ogórki kiszone przesmażone na maśle
Zupa ogórkowa z ryżem
Cebula usmażona z boczkiem pokrojonym w kostkę
Zupa ogórkowa z ryżem
Przesmażone warzywa i przyprawy dodane do wywaru z mięsem