Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Zupa ogórkowa z serkiem topionym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

jedna z szybkich zup bez mięsa

Zupa ogórkowa z serkiem topionym

Składniki:

Zupa ogórkowa z serkiem topionym

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z serkiem topionym
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać wodą tylko tyle żeby były przykryte. Gotować aż będą prawie miękkie. Dodać włoszczyznę, dolać wody żeby przykryła całość, gotować 3 min.. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki, wlać sok ogórkowy (właściwie wodę od kiszenia ze słoika), zagotować. Dodać serek pokrojony na kawałki, gotować aż całkiem się rozpuści. Śmietanę roztrzepać z odrobinką soli, zahartować,wlać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym białym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podawać z dużą ilością posiekanego koperku.

Tagi:

ogórki