VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Ogórkowa z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Pyszna domowa zupa z lekkimi pulpecikami. Starte warzywa sprawiają, że jest bardzo aromatyczna. Polecam na rodzinny obiad!

Ogórkowa z pulpecikami

Składniki:

Ogórkowa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa z pulpecikami

ETAP 1:

Ogórkowa z pulpecikami
Przygotowanie warzyw oraz wywaru do pysznej ogórkowej

Kości wieprzowe gotujemy w wodzie około 30 minut. Dokładamy liście laurowe i ziele angielskie. Marchewkę, pietruszkę oraz seler ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy wraz z porem do mięsa. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.

ETAP 2:

Ogórkowa z pulpecikami
Ogórki ścieramy na tarce o średnich oczkach

Ogórki ścieramy na tarce o średnich oczkach, ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Z wywaru wyjmujemy kości. Dokładamy ogórki i ziemniaki.

ETAP 3:

Ogórkowa z pulpecikami
Do zupy formujemy małe pulpeciki, idealne dla małych dzieci.

Pulpeciki: Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Wyrabiamy z mięsem, jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki i dodajemy do zupy.
Zupę doprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Zaciągamy śmietanką. Gotujemy jeszcze kilka minut.