Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa owocowa porzeczkowo-malinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chłodnik owocowy to wspaniała zupa na upalne dni

Zupa owocowa porzeczkowo-malinowa

Składniki:

Zupa owocowa porzeczkowo-malinowa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa porzeczkowo-malinowa
Owoce umyć, osączyć, wsypać do garnka i rozgotować. Następnie przetrzeć przez gęste sito, ostudzić. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/2 szkl. zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać mąkę ziemniaczaną i szybko mieszając zagotować, ostudzić. Przecier owocowy połączyć ze śmietanką i przestudzonym sosem z mleka i mąki ziemniaczanej. Dodać cukier waniliowy, wymieszać, wystudzić