Sposób przygotowania:
zupa owocowa z jabłkiem i makaronem
Jabłka umyć, pokroić na części, usunąć części nadpsute, zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać cynamon i goździki, rozgotować i przetrzeć.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody, wlać do zupy mieszając.
Zupę uzupełnić gotowaną wodą do żądanej objętości, dodać cukier, mieszając zagotować i ostudzić.
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, dodać do zupy.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody, wlać do zupy mieszając.
Zupę uzupełnić gotowaną wodą do żądanej objętości, dodać cukier, mieszając zagotować i ostudzić.
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, dodać do zupy.