Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zupa paprykowa z kukurydzą i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo smaczna i sycąca zupa. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Robię ją często w sezonie jesienno-zimowym.

Zupa paprykowa z kukurydzą i ziemniakami

Składniki:

Zupa paprykowa z kukurydzą i ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa z kukurydzą i ziemniakami
Na maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy do czasu aż warzywa będą miękkie. Kostki rosołowe rozpuszczamy w sześciu szklankach wody. Dokładamy warzywa z patelni. Wkładamy czosnek (przeciśnięty przez praskę).

Po ok. 15 minutach dodajemy kukurydzę. Doprawiamy sokiem z cytryny, chilli, słodką papryka i imbirem. Na krótko przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.