Sposób przygotowania:
Szczawiowa z ziemniakami
Ziemniaki obieramy, kroimy i płuczemy. Rosół stawiamy do gotowania, dodajemy ziemniaki i przyprawy. Szczaw oczyszczamy, płuczemy i kroimy. W małym garnku lub rondelku na 1/2 łyżce masła dusimy szczaw. Gdy się rozpadnie dodajemy do zupy.
Doprawiamy zupę do smaku i na koniec dodajemy śmietanę. Jajka dowolnie kroimy i dodajemy do zupy na talerzu.
Doprawiamy zupę do smaku i na koniec dodajemy śmietanę. Jajka dowolnie kroimy i dodajemy do zupy na talerzu.
![Szczawiowa z ziemniakami Szczawiowa z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szczawiowa-z-ziemniakami-507123.jpg)
![Szczawiowa z ziemniakami Szczawiowa z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szczawiowa-z-ziemniakami-507124.jpg)
![Szczawiowa z ziemniakami Szczawiowa z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szczawiowa-z-ziemniakami-507125.jpg)