Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa
Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą (ok. 2 litry) i gotujemy z dodatkiem soli.
Marchewki obieramy i kroimy w plasterki, por płuczemy i kroimy również w plastry.
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i kroimy w plastry.
Do gotującego się wywaru wrzucamy warzywa, a następnie pokrojone grzyby. Dodajemy kostkę rosołową i przyprawę uniwersalną do smaku.
Gotujemy, aż składniki zupy będą miękkie. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną z mlekiem.
Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Marchewki obieramy i kroimy w plasterki, por płuczemy i kroimy również w plastry.
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i kroimy w plastry.
Do gotującego się wywaru wrzucamy warzywa, a następnie pokrojone grzyby. Dodajemy kostkę rosołową i przyprawę uniwersalną do smaku.
Gotujemy, aż składniki zupy będą miękkie. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną z mlekiem.
Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.