Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa
W jednym litrze wody ugotować wywar z włoszczyzny.
Pieczarki umyte i oczyszczone pokroić w cienkie paski i podsmażyć a następnie dodać do wywaru i chwile pogotować.
Włoszczyznę można przedtem wyjąć i zużyć do przygotowania sałatki,ale można ją też drobno ją pokroić i pozostawić w zupie.
Podprawić śmietaną rozprowadzoną z mąką .
Zagotować i przyprawić do smaku.
Podawać zupę z oddzielnie ugotowanym makaronem.
Można też wkroić do gotującej się zupy kilka ziemniaków i gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Gotową zupę posypać zieloną pietruszką.
Pieczarki umyte i oczyszczone pokroić w cienkie paski i podsmażyć a następnie dodać do wywaru i chwile pogotować.
Włoszczyznę można przedtem wyjąć i zużyć do przygotowania sałatki,ale można ją też drobno ją pokroić i pozostawić w zupie.
Podprawić śmietaną rozprowadzoną z mąką .
Zagotować i przyprawić do smaku.
Podawać zupę z oddzielnie ugotowanym makaronem.
Można też wkroić do gotującej się zupy kilka ziemniaków i gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Gotową zupę posypać zieloną pietruszką.