Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, umieszczamy w garnku, solimy i pieprzymy. Gotujemy na małym ogniu. Gdy już odparują z wody, doprawiamy do smaku Vegetą oraz kilkoma chlupkami Magii. Tak przygotowane pieczarki można po ostudzeniu, długo przechowywać w lodówce, a także zmrozić i użyć kiedy będą nam potrzebne. We wrzącej wodzie rozpuścić kostkę rosołową. Dodać pieczarki wcześniej uduszone i przyprawione odpowiednio. Do całości włożyć obraną cebulkę przekrojoną na pół (nie drobniej, bo gdy nada już aromaciku zupie, wyjmiemy ją). Gotować ok.20-25 min. na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szkl. zimnej wody. Zabielić śmietaną. Doprawić jeszcze ew. do smaku. Podawać z drobnym makaronem np. nitki, wstążki, świderki czy muszelki.