alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czasem gotuję na pozostałym rosole a jak nie ma to używam kostki rosołowej

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

  • 30 dag pieczarek
  • 5 szklanek rosołu ( jak nie mam to z kostki rosołowej )
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na rumiano na oleju, posolić . Przełożyć do garnka .Zalać rosołem .Włożyć masło .Gotować 30 minut. Mąkę zmieszać z zimna wodą i wlać do zupy . Zagotować. Dodać śmietankę . Doprawić do smaku pieprzem i maggi .Można podawać z makaronem posypana natką pietruszki.