eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1774]

Zupa pieczarkowa Eli z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa pieczarkowa z makaronem,kto jej nie lubi.

Zupa pieczarkowa Eli z makaronem

Składniki:

Zupa pieczarkowa Eli z makaronem

 

  • 1 kość ze schabu
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • kucharek
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 2 kostki bulionu grzybowego
  • 250 g makaronu nitki
  • 150 ml śmietany kremówki 30%

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa Eli z makaronem
Kość schabową zalać 3 litrami wody,dodać kucharka i zagotować.Jarzyny obrać,umyć,dodać do wywaru i ugotować.Pieczarki oczyścić i pokroić.Cebulę pokroić w kosteczkę.Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,pieprz i usmażyć.Kość i jarzyny wyjąć z wywaru (jarzyny wykorzystać do sałatki,mięso z kości do farszu).Do wywaru dodać pieczarki,kostki grzybowe,makaron i ugotować do miękkości.Śmietanę wlać do garnka,powoli dolewać gorącą zupę,mieszając (hartowanie śmietany) i wlać do zupy.Smacznego!

Tagi:

makaron schab