Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa pieczarkowa wg Ilony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa pieczarkowa, którą uwielbia moja rodzina.

Zupa pieczarkowa wg Ilony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa wg Ilony

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa wg Ilony
Mięso przekładamy do garnka wraz z przyprawami, zalewamy zimną wodą i wstawiamy na ogień. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do mięsa. Po około 10 minutach ścieramy oczyszczone pieczarki. Dodajemy je do zupy. Całość dalej gotujemy do miękkości warzy i mięsa. Mięso wyjmujemy z zupy, oddzielamy je od kości i kroimy na kawałki. Ponownie dodajemy do zupy, Zupę zaprawiamy śmietaną, następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.
Zupa pieczarkowa wg Ilony
Mięso oraz startą marchewkę i pietruszkę przekładamy do garnka.
Zupa pieczarkowa wg Ilony
Do gotujących się składników dodajemy starte na jarzynówce pieczarki.
Zupa pieczarkowa wg Ilony
Mięso po wyjęciu z zupy kroimy na kawałeczki i ponownie dodajemy do zupy.
Zupa pieczarkowa wg Ilony
Zupę zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.