Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z groszkiem.
Masło rozgrzać na patelni,wrzucić posiekaną szalotkę,podsmażyć.
Dodać oczyszczone pieczarki,pokroić i też podsmażyć,potem wrzucić groszek i mieszając dusić z 5 min.Całość zalać bulionem,doprowadzić do wrzenia,następnie na małym ogniu gotować z 10-15 min.Doprawić sokiem z cytryny,solą,pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami zupy,dodać i wymieszać.Rozlewać do talerzy.
Dodać oczyszczone pieczarki,pokroić i też podsmażyć,potem wrzucić groszek i mieszając dusić z 5 min.Całość zalać bulionem,doprowadzić do wrzenia,następnie na małym ogniu gotować z 10-15 min.Doprawić sokiem z cytryny,solą,pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami zupy,dodać i wymieszać.Rozlewać do talerzy.