marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa pieczarkowa z groszkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Masło rozgrzać na patelni,wrzucić posiekaną szalotkę,podsmażyć,dodać pieczarki,potem groszek.Dusić.Zalać bulionem,gotować,doprawić,nalewać.

Zupa pieczarkowa z groszkiem.

Składniki:

Zupa pieczarkowa z groszkiem.

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z groszkiem.
Masło rozgrzać na patelni,wrzucić posiekaną szalotkę,podsmażyć.
Dodać oczyszczone pieczarki,pokroić i też podsmażyć,potem wrzucić groszek i mieszając dusić z 5 min.Całość zalać bulionem,doprowadzić do wrzenia,następnie na małym ogniu gotować z 10-15 min.Doprawić sokiem z cytryny,solą,pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami zupy,dodać i wymieszać.Rozlewać do talerzy.

Tagi:

groszek