pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Zupa pieczarkowa z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczarkowa to szybka i aromatyczna zupa .

Zupa pieczarkowa z grzankami

Składniki:

Zupa pieczarkowa z grzankami

 

  • 30 dag pieczarek
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 1 serek topiony ( 10 dag )
  • pieprz mielony
  • 1 kostka bulionowa warzywna
  • 2 łyżki masła
  • olej
  • 4 kromki chleba tostowego
  • koperek pokrojony

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z grzankami
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano na kilku łyżkach oleju. Dodać masło. Przełożyć do garnka . zalać wodą i dusić 15 minut. Wlać śmietankę . Dołożyć serek i kostkę bulionową . Gotować na małym gazie aż serek sie rozpuści . Doprawić do smaku pieprzem.
Z chleba tostowego zrobić na oleju grzanki ( trzeba pokroić chleb na kosteczki ).Podawać zupę posypaną koprem z grzankami.

Tagi:

chleb