Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa pieczarkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna pieczarkowa zupka, z dymką, porem i marchewką. Sycąca dzięki dodatkowi makaronu, zabielona śmietanką. polecam

Zupa pieczarkowa z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem
Pieczarki umyć, osuszyć. pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać część masła, wrzucać partiami pieczarki, obsmażyć i odparować. Na koniec dodać resztę masła i posiekaną dymkę wraz ze szczypiorem. Przesmażyć. Przełożyć do garnka, zalać wodą. Por oczyścić i posiekać, marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Wrzucić warzywa do garnka. Zagotować. Posolić. Wsypać makaron i gotować 3 minuty. Po tym czasie zupę zabielić śmietanką, doprawić solą do smaku, pieprzem białym, gałką i oregano. Zagotować i zdjąć z ognia
Zupa pieczarkowa z makaronem
Pieczarki umyć, osuszyć. pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać część masła, wrzucać partiami pieczarki, obsmażyć i odparować. Na koniec dodać resztę masła i posiekaną dymkę wraz ze szczypiorem. Przesmażyć.
Zupa pieczarkowa z makaronem
Przełożyć do garnka, zalać wodą. Por oczyścić i posiekać, marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Wrzucić warzywa do garnka. Zagotować.
Zupa pieczarkowa z makaronem
Posolić. Wsypać makaron i gotować 3 minuty.
Zupa pieczarkowa z makaronem
Po tym czasie zupę zabielić śmietanką, doprawić solą do smaku, pieprzem białym, gałką i oregano. Zagotować i zdjąć z ognia

Tagi:

makaron