marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Zupa pieczarkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwa zupa . Makaron trzeba ugotować osobno

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem

 

  • 30 dag pieczarek
  • 4 szklanki wody
  • 2 kostki rosołowe warzywne
  • 1/2 szklanki śmietanki słodkiej
  • 3 łyżki masła
  • 10 dag makaronu świderki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki mąki
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem
Ugotować w osolonej wodzie makaron .Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano na maśle . Przełożyć do garnka .Zalać woda, dodać kostki warzywne i gotować 30 minut .Mąkę zmieszać ze śmietanką i wlać do zupy .Zagotować mieszając .Doprawić do smaku maggi .Włożyć makaron i posypać natką pietruszki . Podawać od razu .Jak ma jeszcze postać to makaron włożyć dopiero przed podaniem i podgrzać bo inaczej zupa za bardzo zgęstnieje .

Tagi:

makaron