mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Zupa pieczarkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Syta zupa i nie trzeba jej długo gotować .

Zupa pieczarkowa z ryżem

Składniki:

Zupa pieczarkowa z ryżem

 

  • 20 dag pieczarek
  • 1 mała marchewka
  • 2 kostki bulionowe warzywne
  • 4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 8 łyżek ryżu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki do posypania

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z ryżem
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki . Usmażyć na rumiano na tłuszczu. Przełożyć odsączone do garnka . Dodać utartą na tarce marchew, kostki bulionowe .Zalać wodą i zagotować. Wsypać ryż . Gotować 30 minut. Wlać śmietankę . Doprawić do smaku .Posypać pietruszką .

Tagi:

ryż