MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa pieczarkowa z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gorąca zupa z serem na chłodne dni.

Zupa pieczarkowa z serem

Składniki:

Zupa pieczarkowa z serem

 

  • 300g pieczarek
  • 1 marchew
  • 100g selera
  • 100g mozzarella
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka śmietany 30%
  • sól, pieprz
  • kostka warzywna
  • świeży koperek

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z serem
Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w talarki.Seler i marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę z pieczarkami,dodać sól i pieprz, smażyć przez 5 minut.Następnie dodać 1,5 l wody, seler i marchew , wrzucić kostkę i wszystko razem gotować przez 20 minut.Na koniec gotowania dodać śmietanę i drobno pokrojony koperek.Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Gorącą zupę podawać posypaną mozzarellą.