kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zupa ogórkowa z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną zupę ogórkową. Przygotowana z parówkami i smażoną cebulą z czosnkiem na oleju kokosowym. Polecam na obiad.

Zupa ogórkowa z parówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z parówkami

 

  • 2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • słoik tartych kiszonych ogórków ( 0, 5 l )
  • 3 parówki ( dobrej jakości )
  • 3 szkl wody
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • pokrojona natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z parówkami
Marchewki i ziemniaki obieramy i kroimy. Wkładamy do miski z wodą i myjemy. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju na złoty kolor i wkładamy do garnka. Do ugotowanych warzyw dodajemy kiszone ogórki.

Parówki kroimy i dokładamy do zupy, wsypujemy przyprawy i gotujemy przez około 10 minu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Zupa ogórkowa z parówkami
Obrane i pokrojone marchewki myjemy i wkładamy do garnka.
Zupa ogórkowa z parówkami
Obrane ze skórki ziemniaki kroimy i myjemy.
Zupa ogórkowa z parówkami
Na oleju kokosowym smażymy pokrojoną cebulę z czosnkiem.
Zupa ogórkowa z parówkami
Parówki wyjmujemy z opakowania i kroimy na mniejsze kawałki.