SUPERPRZEPIS

Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem

  • 1
  • Ania321
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem Więcej zdjęć (5)

Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem, imbirem i goździkami to smaczna, pożywna zupa, w sam raz na jesienny dzień.

Składniki:

Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem

 

Sposób przygotowania:

Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem
Mięso zalewamy wodą, solimy, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy przez około 20 minut. Dodajemy pietruszkę, marchewkę, zieloną część pora i seler razem z nacią. Gotujemy jeszcze około 40 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa z garnka, a wywar przecedzamy przez sito.

Resztę pora kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w kostkę lub półpiórka. W garnku rozgrzewamy masło i oliwę i podsmażamy cebulę i pora. Dodajemy poszatkowaną czerwoną kapustę oraz obrane i podzielone na cząstki jabłko. Solimy, dodajemy imbir oraz goździki. Mieszamy i podsmażamy przez kilka minut.

Wlewamy do kapusty 1,25 litra gorącego wywaru i gotujemy 30 minut. Miksujemy zupę blenderem na gładki krem. Dodajemy sok z cytryny, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego.
Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem
Mięso zalewamy wodą, solimy, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy przez około 20 minut. Dodajemy pietruszkę, marchewkę, zieloną część pora i seler razem z nacią.
Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem
Czerwoną kapustę oczyszczamy i szatkujemy.
Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem
Dodajemy poszatkowaną czerwoną kapustę oraz obrane i podzielone na cząstki jabłko. Solimy, dodajemy imbir oraz goździki.
Krem z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem
Miksujemy zupę blenderem na gładki krem.