iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa pieczarkowo- borowikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa pieczarkowo - borowikowa

Zupa pieczarkowo- borowikowa

Składniki:

Zupa pieczarkowo- borowikowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowo- borowikowa
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy je na masełku. Wsypujemy do garnka w którym będziemy gotować zupę. Pieczarki i borowiki kroimy w kostkę. Podsmażamy na masełku i dodajemy do garnka z podsmażonymi ziemniakami. Dolewamy bulion i zaczynamy gotować. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę. Gotujemy aż ziemniaczki lekko rozgotują się. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę pietruszki.