Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa pieczarkowo-jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa pieczarkowo-jarzynowa

Zupa pieczarkowo-jarzynowa

Składniki:

Zupa pieczarkowo-jarzynowa

 

  • 1,5 l wywaru warzywnego
  • 25 dag pieczarek pokrojonych na 4 części
  • 40 dag białej kapusty poszatkowanej
  • 1 duży pomidor bez skorki w kawałkach
  • 15 dag fasoli szparagowej pokrojonej
  • 1 marchewka pokrojona w kosteczkę
  • 1 ząbek czosnku zmiażdżony
  • 4 łyżki śmietany
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • papryka ostra w proszku
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowo-jarzynowa

Pokrojone warzywa gotujemy w wywarze warzywnym wymieszanym z sosem sojowym, czosnkiem, cukrem, ostrą papryką. Gdy warzywa będą miękkie, zagęszczamy śmietaną i gotujemy jeszcze 2 minuty.


Tagi:

sosy beza bezy