Sposób przygotowania:
Zupa pikantno-kwaśna
Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni do zeszklenia. Pierś kroimy w małe paseczki, to samo robimy z pieczarkami i marchewką. Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy kurczaka i na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania. Jeśli wolicie możecie zdjąć szumowiny, ja je zostawiam, bo to przecież nic innego jak ścięte białko. Do mięsa dodajemy pieczarki i cebulę. Gotujemy około 10 minut. W międzyczasie w miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, przyprawy i make ziemniaczaną. Gdy mięso się ugotuje do zupy dodajemy marchewkę i bambus. Chwilę gotujemy (marchewka powinna zostać twardawa i chrupiąca) i wlewamy mąkę wymieszaną z sosem sojowym, cały czas mieszając, aby nie powstały nam kluchy. Zupę kosztujemy i ewentualnie doprawiamy. Następnie przez widelec i cały czas mieszając zupę wylewamy roztrzepane jajko. Odstawiamy na chwile, żeby jajko się ścięło. Mieszamy i od razu podajemy.