Sposób przygotowania:
Zupa pikntno- kwaśna
W miseczce wymieszaj wodę z mąką ziemniaczaną, sosem sojowym, octem i pieprzem, odstaw. Pieczarki obierz i umyj. Grzyby i kurczaka pokroić w słupki grubości zapałki.Na dużej patelni rozgrzać smalec, włożyć cebulę, smażyć przez min, wlać wywar, dodać pieczarki i mięso z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu przez 15 min. Mieszając wlewać do zupy mąkę połączoną z innymi składnikami, podgrzewać do zgęstnienia, ciągle mieszać. Rozbić jajko. Mieszać zupę aż będzie wirowała, powoli wlewać mocno roztrzepane jajko. Przyprawić olejem sezamowym i solą, odstawić. Raz jeszcze zamieszać zupę by jajko połączyło się z płynem, wlać do wazy.