cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Zupa po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa meksykańska

Zupa po meksykańsku

Składniki:

Zupa po meksykańsku

 

  • 2 duże cebule,
  • 60 dag mięsa mielonego,
  • duży koncentrat pomidorowy,
  • przyprawa do dań meksykańskich,
  • 2 puszki czerwonej fasoli,
  • 2 puszki zielonego groszku,
  • puszka kukurydzy,
  • 4 ząbki czosnku,
  • żółty ser i bułki

Sposób przygotowania:

Zupa po meksykańsku

1. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na patelni.


2. Wrzucić do garnka z wodą (2 l).


3. Na pozostałym na patelni tłuszczu smażyć mielone mięso, ciągle mieszając, żeby było sypkie.


4. Po usmażeniu wrzucić do garnka z cebulą i wodą.


5. Wszystko gotować do miękkości 20 min.


6. Następnie dodać duży koncentrat pomidorowy i dalej gotować 5 min.


7. Dodać przyprawę do dań meksykańskich.


8. Dorzucić odcedzone: fasolę, groszek i kukurydzę.


9. Wycisnąć 4 ząbki czosnku.


10. Podawać ze startym żółtym serem i bułkami.