Sposób przygotowania:
Zupa po zbójnicku
Mięso mielone wymieszać z łyżką majeranku, łyżeczką kminku, rozgniecionym czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie uformować miniaturowe pulpeciki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać łyżeczkę kminku, łyżeczkę papryki słodkiej i poddusić na oleju.
Ugotować wywar z bulionu, do niego dodać podsmażoną cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, odsączoną fasolę czerwoną, pulpeciki oraz przyprawić 2 łyżeczkami papryki słodkiej i łyżeczką tymianku. Gotować do miękkości warzyw i pulpetów. Na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać łyżeczkę kminku, łyżeczkę papryki słodkiej i poddusić na oleju.
Ugotować wywar z bulionu, do niego dodać podsmażoną cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, odsączoną fasolę czerwoną, pulpeciki oraz przyprawić 2 łyżeczkami papryki słodkiej i łyżeczką tymianku. Gotować do miękkości warzyw i pulpetów. Na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Magdusia1312