Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa
Cebulę pokroić, marchew obrać i pokroić w talarki. W garnku podgrzać oliwę, dodać warzywa i podsmażyć, dodać pomidory z puszki, zmiksować.
Do warzyw wlać wodę, dodać kostki rosołowe, ryż i pieprz. Gotować na małym ogniu przez około 20-30 minut. Jeżeli zupa wyjdzie za gęsta dodajdać wodę. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlać całość do zupy dokładnie mieszając. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką.
Do warzyw wlać wodę, dodać kostki rosołowe, ryż i pieprz. Gotować na małym ogniu przez około 20-30 minut. Jeżeli zupa wyjdzie za gęsta dodajdać wodę. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlać całość do zupy dokładnie mieszając. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką.
matzek