Zupa pomidorowa Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować zupę pomidorową

Zupa pomidorowa Asus

Składniki:

Zupa pomidorowa Asus

 

  • 1 litr rosołu drobiowego
  • 1 cebula
  • 60 dag pomidorów
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki śmietany 18 %
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa Asus
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Cebule obrać opłukać i posiekać na bardzo drobno. Na maśle zeszklić cebulę, dodać pomidory i dusić do miękkości. Następnie pomidory i cebule przetrzeć przez sito, dodać do rosołu i zagotować. Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną wlać trochę zupy do jednolitej masy i dodać zawartość do zupy oraz całość zagotować. Na koniec zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem, bazylią i cukrem.

Tagi:

pomidory