Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa gotowana
Włoszczyznę zalewamy zimną wodą. Dodajemy jeszcze rozkrojone po połowie pory. Wrzucamy również porcję rosołową i rozpoczynamy gotowanie z dodatkiem kostki rosołowej. Po 30-40 minutach, gdy warzywa będą miękki wyławiamy je wraz z kurczakiem. Marchewki odkładamy na bok, resztę warzyw możemy się pozbyć, gdyż w tym przepisie nie będą potrzebne. Do czystego wywaru wsypujemy ziele angielskie wraz z pieprzem kolorowym. Dodajemy również koncentrat pomidorowy. Mieszamy i gotujemy 10 minut. Po tym czasie zupę zabielamy zahartowaną śmietaną – wlewamy troszkę zupy do miseczki, dodajemy śmietanę, mieszamy i tak zaprawioną śmietanę dodajemy już bezpośrednio do garnka. Jeszcze tylko szczypta rozmarynu i gotowe. Zupę podajemy z ugotowanymi marchewkami. Smacznego.