iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

zupa pomidorowa italiano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

pyszna zupka pomidorowa przepis od siostry która długo mieszkała w Italii

zupa pomidorowa italiano

Składniki:

zupa pomidorowa italiano

 

  • 3/4 szkl oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku posiekanego
  • 1 cebula rozdrobniona
  • 1kg pomidorów z puszki bez skórki
  • 6 szkl wywaru
  • 1 szkl białego wina
  • 3szkl porwanego chleba bez skórki
  • 1 szkl startego sera ostrego w smaku
  • garść bazylii

Sposób przygotowania:

zupa pomidorowa italiano
Do garnka wlac oliwe dodac czosnek ,cebule podsmazyc.Dodac pomidory,sól wode winoi pieprz.Wrzucic chleb gotowac z 3 min. Wymieszac dodac ser i bazylie .Odstawic na kilka godzin podawac lekko ciepłą.