IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Zupa pomidorowa KONKURS

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomidorówka w nowej odsłonie.

Zupa pomidorowa KONKURS

Składniki:

Zupa pomidorowa KONKURS

 

  • 1 pojedyncza pierś kurczaka
  • 1 liść laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 10 mrożonych brukselek
  • 250 ml płynnego koncentratu pomidorowego
  • 1/2 średniej marchewki
  • 1/2 średniej pietruszki
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • 1/4 łyżeczki maggi
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa KONKURS
Pierś ugotować z jarzynami, zielem i liściem laurowym. Wywar przecedzić. Dodać do niego brukselki, ugotować je do miękkości. Wlać koncentrat, zagotować, doprawić maggi i pieprzem. Jarzyny (oprócz brukselki) i pierś zmielić, dodać odrobinę pieprzu i jajko. Wyrobić masę. Formować z niej klopsiki, ugotować je na parze (są bardzo delikatne, należy uważać, aby się nie porozpadały). Podawać z zupą.