aniolek27

aniolek27

Szef Kuchni
[Przepisów: 64]

Zupa pomidorowa z pęczakiem i indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa pomidorowa o wyrazistym smaku i z oruginalnymi składnikami

Zupa pomidorowa z pęczakiem i indykiem

Składniki:

Zupa pomidorowa z pęczakiem i indykiem

 

  • 1/2kg filetu drobiowego z piersi indyka/kurczaka
  • 3 spore marchewki
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • 20 dag pęczaku
  • 1,5 litra bulionu warzywnego z kostki
  • przyprawy: tymianek, bazylia, vegeta

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z pęczakiem i indykiem
Filet umyłam i osuszyłam (zawsze usuwam tłuściejsze kawałki itp), a następnie pokroiłam na małe kawałki. Piekłam w pekarniku nagrzanym do 180st przez 20m. Marchewki zaś po obraniu pokroiłam w plasterki i dodałam do bulionu warzywnego z kostki. Następnie do wywaru wsypałam pęczak i dodałam pogniecione pomidory wraz z sosem. Po dodaniu mięsa odsączonego na ręczniku papierowym, doprawiłam zupę i przed podaniem dodałam natkę pietruszki.