Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Danie dla tych co lubią zapiekanki .. sycące i nie trudne

Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową

 

  • 1 kg. sznycli albo piersi z indyka
  • 1 cebulowa zupa w torebce
  • 1 kubek śmietany
  • 1 łyżka musztardy ( do smaku )
  • 1 yżka przecieru pomidorowego ( do smaku )
  • 1 yżka sosu worcestershire ( do smaku )

Sposób przygotowania:

Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową
► Mięso pokroić w paski i wymieszać z zupą cebulową. Śmietanę wymieszać z musztardą i przecierem pomidorowym. ► Mięso ułozyć na dnie żaroodpornej formy i pokropić połową sosu śmietanowego. Całość przykryć folią aluminiową. ► Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Następnie zdjąć folię aluminiową i oblać resztą sosu z domieszaną odrobiną sosu worcestershire i piec jeszcze przez 20 – 30 minut.
Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową
Po wstępnym 30 minutowym zapiekaniu zdjąłem folię oblałem resztą sosu i piekłem jeszcze przez 30 minut.