Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo aromatyczna zupa dla całej rodziny. Przygotowana na porcji rosołowej jest bardzo esencjonalna. Uwielbiam ją.

Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

Składniki:

Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa na porcji rosołowej
Do garnka wkładamy porcję mięsa,zalewamy woda i wstawiamy na ogień. Dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty. Następnie dodajemy oczyszczoną włoszczyznę. Całość gotujemy na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie zupę zaprawiamy przecierem pomidorowym, śmietaną i mąką. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać również odrobinę majeranku i inne przyprawy. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.