Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z bazylią i szynką
Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,usunąć pestki i pokroić na małe kawałki.Cebulę i czosnek obrać i pokroić w małą kostkę.Bazylię opłukać,kilka gałązek odłożyć do dekoracji,a resztę posiekać.Masło roztopić,zeszklić na nim czosnek i cebulę.Następnie dodać pomidory i wymieszać.Całość doprawić solą i pieprzem.Dodać koncentrat pomidorowy,syrop z buraków i bazylię,a następnie wlać wywar i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut.
Szynkę pokroić w kostkę i dodać do zupy razem z wódką.Jeśli to konieczne,doprawić zupę do smaku.Rozlać do talerzy,udekorować kleksem śmietany i listkami bazylii.
Szynkę pokroić w kostkę i dodać do zupy razem z wódką.Jeśli to konieczne,doprawić zupę do smaku.Rozlać do talerzy,udekorować kleksem śmietany i listkami bazylii.