motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Zupa pomidorowa z kopytkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa pomidorowa z kopytkami

Zupa pomidorowa z kopytkami

Składniki:

Zupa pomidorowa z kopytkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z kopytkami
Marchewki, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do garnka, zalać dwoma litrami wody i gotować około 10 minut. Pora pokroić w cienkie plasterki i dodać do warzyw. Następnie do wywaru dodać koncentrat i gotować 10 minut. Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Do chłodnych ziemniaków dodać mąkę, jajko i wszystko zagnieść. Wyformować wałki i pokroić w kawałki. Kopytka włożyć do wrzącej zupy i wymieszać. Wszystko gotować ok. 10 minut. Zupę zabielić śmietaną i zagotować. Doprawić do smaku.